Pete Johnson – Jak si vycvičit rodiče

Pete Johnson – Jak si vycvičit rodiče

Stránky deníku snesou hodně, můžete do nich zapsat ty nejšílenější nápady, vyzpovídat se z nejtajnějších tajemství, a protože vám nikdy nebudou odporovat, lehce sami sebe přesvědčíte, že se chováte úplně normálně. Stejně tak to vidí dvanáctiletý Louis.

Jak si vycvičit rodiče, vám poradí Louis, který se s těmi svými právě nedávno přestěhoval do nového domova nedaleko Londýna, a hlavně do nové školy, se kterou si dokonale nesedli. Především s ředitelem překřtěným na Prskala, třídním Czerwikem i učitelkou matematiky Archerovou. Místo šprtání má Louis v hlavě jiné myšlenky – chce být profesionálním komikem. V cestě mu stojí jen ti dva dospělí, kteří trvají na školních úspěších. A s tím musí Louis něco udělat.

Právě vhod mu proto přijdou rady kamarádky Maddy, která chce být jeho uměleckou manažerkou. Pomůže mu nejen s přihláškou do televizní talentové soutěže, ale hlavně s problémem jménem rodiče. Jak se zbavit jejich nechtěného zájmu a otravné přítomnosti, se nezdá být tak složité. Stačí se držet několika rad, které už Maddy vyzkoušela na svých rodičích. Bude to fungovat i Louisovi?

Na stránkách Louisova deníku vás jistě pobaví jeho legrační komentáře, vtipy a vykreslení postaviček ze školy a přátel. Zvlášť vyvedená je rodina jeho spolužáka Thea, kterého rodiče každé ráno „motivují“ společných vykřikováním povzbuzujících hesel. Louis je studnicí nápadů, jak se z jednoho průšvihu dostat ještě do většího. Jako rodiče si takovou četbu moc neužijete, ale náctiletí čtenáři se u ní jistě zasmějí. Minimálně na poslední stránce, kde shromáždil několik oblíbených vtipů ze své sbírky autor Pete Johnson, humoristický spisovatel, filmový recenzent a autor úspěšného hororového titulu pro děti The Ghost Dog (Duch psa).

titul_velky

Knížku Jak si vycvičit rodiče doprovodil ilustracemi Nikalas Catlow a z angličtiny přeložila Eva Brožová, vydalo ji nakladatelství Mladá fronta pro čtenáře od 9 let.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ověření *